Kamiel de kameel

Er hangt spanning op het erf van de boerderij. De boerin bouwt een nieuwe, mooie stal. Alle dieren willen daar wel gaan wonen. Dan hangt de boerin er een bordje boven: Kamiel. Wie is die Kamiel? En wat komt die hier doen? Kamiel blijkt een exotisch beest te zijn, dat dingen heel erg anders aanpakt dan de andere boerderijdieren. Maar dan blijkt dat hij wel erg goed feestjes kan bouwen!

Een vrolijk prentenboek waarin het thema ‘vreemdeling’ en hoe daarop gereageerd wordt erg goed is uitgewerkt en aanleiding biedt om daarover in meer brede zin, als universeel thema, met jonge kinderen te praten.

Je gaat met een goed gemoed slapen na het lezen/voorlezen van dit verhaaltje.

De ‘wijze les’ in dit boek wordt zonder vingerwijzen of betuttelen zelfs voor jonge lezers duidelijk. Je kan zoveel leren van anderen, ook al zijn ze anders en hebben ze onbekende gewoontes.

De illustraties passen goed bij het verhaal en zijn sfeervol, waardoor je het boek meteen wilt oppakken en bekijken!

Pim Lammers schreef dit verrassende en vrolijke verhaal en beschrijft prachtig hoe je een nieuweling verwelkomt.

Pim weet op een kindvriendelijke manier integratie bespreekbaar te maken.

Een schitterend verhaal over diversiteit dat doet nadenken over zichzelf. Een verhaal waar je spontaan gesprekjes kan mee opbouwen over diversiteit en wat echt belangrijk is in het leven, vriendschap, open staan voor nieuwe dingen, nieuwe feestelijk dingen.